Waar ik me zo ontzettend druk om kan maken zijn luizen. Wordt er een mailtje rond gestuurd dat er iemand in mijn dochter haar klas luizen heeft dan raak ik helemaal in paniek. Of als ze thuis komt met het verhaal dat een klasgenootje luizen heeft en ik doorvraag of ze er wel eens mee speelt en ze zegt ‘Ja, gisteren nog!’ Nog erger!

En ik weet natuurlijk heel goed, dat luizen hebben, niet het einde van de wereld is en er nog veel ergere dingen zijn, maar ik kan er behoorlijk van in de stress raken. We hebben allemaal super lange haren. En het heeft er ook mee te maken, dat ik het gewoon verschrikkelijk vind dat dan het hele huis dan een grote schoonmaak nodig heeft (ook al wordt er gezegd dat het niet meer nodig is, voor me gevoel wil ik alles schoon en gewassen hebben).

Al even geleden bleef er een vriendinnetje bij Noa slapen en ik had al gehoord dat het meisje luizen had gehad, maar ik dacht dat het wel over zou zijn. Logeerpartijtje afgelopen. Meisje naar huis. En ik zit wat aan Noa haar haren te friemelen. En haal er een dikke, grote luis uit haar haren. Ik heb meteen Nog haar haren nagekeken, maar verder geen luis of eitjes te bekennen.

Dat hele weekend heeft verder bestaan uit wassen. Borstels enz. in de vriezer En haren uitkammen met een speciaal luizenkammetje (Prioderm). Dit heb ik twee weken achter elkaar gedaan incl. mezelf, maar ik heb er geen luis meer uit kunnen halen. Waarschijnlijk was er eentje net overgelopen.

Tegenwoordig ben ik goed voorbereid. Mijn medicijnkastje staat vol met de preventieve-luizen-spray, luizenshampoo, lotion en een luizenkammetje. Nee, de luizen hebben bij ons geen schijn van kans meer. En  mocht er een luisje te voorschijn komen dan heb ik alles al vast in huis. Geen paniek meer!

Oh en wist je trouwens dat er een luizenradar bestaat. Super grappig. Hier kan je je postcode invullen en bekijken of er bij jou in de regio luizen voorkomen: http://www.luizenradar.nl

Mijn voor-het-geval-dat-PRIODERM-voorraadje:  Preventie spray (heeft iemand in jouw of je kindjes omgeving luizen, dan kan je deze spray preventief gebruiken), Shampoo (De shampoo doodt luizen en neten, maar beschermt je ook ook nog eens drie dagen na gebruik), Lotion (deze lotion werkt nog weken na gebruik na) en een luizen/neten kam (voor het controleren, en het verwijderen van luizen en neten uit de haren)

Schermafbeelding 2016-07-21 om 17.18.35Schermafbeelding 2016-07-21 om 17.13.28 Schermafbeelding 2016-07-21 om 17.13.41 Schermafbeelding 2016-07-21 om 17.13.55

En hierbij nog wat luizen weetjes:

Wist je dat..

  • Het niet (langer) nodig is om beddengoed, meubels en kleding te reinigen bij een hoofdluis besmetting.
  • maar nog steeds wel veel scholen voorstander zijn van luizenzakken.
  • Hoofdluizen ongeveer drie millimeter lang zijn en één maand kunnen leven
  • Hoofdluizen van mensenbloed leven door een paar keer per dag in de hoofdhuid te prikken.
  • In één maand tijd een volwassen hoofdluis ongeveer 250 eitjes (neten) kan leggen
  • Bij een eerste hoofdluisbesmetting jeuk pas na één tot twee weken op kan treden, als het aantal hoofdluizen toeneemt.
  • Hoofdluizen vooral houden van warme, behaarde plekken en daarom vaak achter de oren, in de nek en onder een pony zitten?

PRIODERM IS BIJ DE APOTHEEK VERKRIJGBAAR (Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking)

http://WWW.PRIODERM.NL

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *