In deze blog zal ik vertellen over mijn sport schema als fitmom Voor mijn zwangerschap was ik al jaren bezig met sport maar na mijn zwangerschap werd het nog belangrijker voor mij.

DSC_9197

Een zwangerschap neemt je hele lijf over. Je verliest er controle over en hebt geen idee hoe het zal veranderen. De verhalen zijn zo verschillend. De een heeft zo weer haar oude maat na de zwangerschap maar anderen merken dat hun lijf blijvend veranderd is. Extra kilo’s, zwangerschaps striemen extra huid het zijn allemaal dingen die je onzeker kunnen maken, ondanks dat je moeder bent geworden van een wondertje.
Daarom heb ik van te voren besloten dat ik zou blijven sporten . Het is naast gezonde voeding het enige waarmee je nog invloed kan uitoefenen op je lijf tijdens je zwangerschap en erna.
Sport helpt mij ook geestelijk. Het helpt mij ontspannen na een drukke dag en stoom af blazen na een stressvolle gebeurtenis. Ook is het een momentje helemaal voor mezelf wat vooral nu ik moeder ben goud waard is! Daarnaast geeft het me zo een goed gevoel dat ik sterker en fitter kan worden door daar zelf aan te werken. Dat gevoel werkt door in alles wat ik doe. Ik ben van nature geen doorzetter maar door sporten heb ik geleerd hoe ik mij helemaal kan focussen om mijn doel te bereiken.
Het positieve wat sporten in mijn leven brengt wil ik daarom graag overbrengen op anderen. Ik geloof dat het je echt kan helpen om een gelukkiger mens te worden. Mits je natuurlijk een sport of andere vorm van bewegen vind die bij jou past.
Ik heb jarenlang 3 keer per week bodypump gedaan als sport en daarnaast hardlopen. Dit was voor mij ideaal omdat je bij Bodypump krachttraining met cardio combineert en dus na een uur een goede workout hebt gehad. Ook vind ik het fijn dat ik er zelf niet zo bij na hoef te denken, je volgt gewoon de instructies op, en bepaald zelf de intensiviteit. Het blijft een favoriete sport van mij, maar ik ben er sinds kort helemaal mee gestopt. Ik merkte namelijk dat ik niet verder kwam qua kracht en dat frustreerde mij omdat ik nieuwe doelen heb.
Mijn nieuwe doel is meer spier opbouwen om sterker te worden en ik wil graag wat meer spieren zien in mijn vormen. Vrouwen zijn vaak bang om te gespierd te worden maar dat word je echt niet zo snel. Daar moeten bodybuilders heel hard voor werken en heel veel en precies voor eten. Meer spieropbouw betekend snellere verbranding en kan je helpen om je figuur te verbeteren. Je komt letterlijk strakker in je vel te zitten en dat is ideaal na een zwangerschap!
Ik ben in overleg met mijn sportcoach begonnen aan een schema waarbij ik, doormiddel van krachttraining steeds wat zwaarder ga trainen. Ook wissel ik om de 4 weken van schema om te zorgen dat mijn spieren een nieuwe prikkel krijgen wat voor beter en sneller resultaat zorgt. Twee keer per week train in mijn onderlichaam en twee keer per week mijn bovenlichaam. Daarvoor heb ik twee schema’s die ik met elkaar afwissel zodat er ten minste 48 uur rust zit tussen dezelfde spiergroepen. Ik train bijvoorbeeld maandag mijn onderlichaam, dinsdag mijn bovenlichaam, donderdag mijn onderlichaam en vrijdag mijn bovenlichaam. Hieronder staan de schema’s: Bovenlichaam en Onderlichaam
Mijn Sport en Fitnessschema
Mijn sport en fitnesschema
Ik doe dit nu twee weken en ik moet zeggen dat ik het pittig vind. Na de eerste keer had ik spierpijn op plekken waar ik het nooit eerder heb gevoeld! Dat was voor mij een teken dat ik er goed aan heb gedaan om even mijn vaste patroon los te laten. Ik merk elke keer dat ik sterker word en dat helpt me om door te zetten op moeilijke momenten. Soms moet je echt even door je angst en pijngrens heen om verder te komen. En dat is een psychische strijd met jezelf waar je ook geestelijk sterker van wordt. Je bent voor een heel groot deel mentaal bezig bij krachttraining.
 Ik heb nog meer respect gekregen voor bodybuilders. Wat zij bereiken is ontzettend moeilijk en vraagt vooral veel geestelijke kracht. Bodypump mis ik nu niet meer en ik merk dat er een groot verschil is tussen krachttraining bij Bodypump en wat ik nu doe. Ik ben erg benieuwd of mijn lijf er anders uit gaat zien en zal die ontwikkeling ook delen op mijn Instagram. En ik hoop dat deze blog jou als lezer helpt om ook op zoek te gaan naar een sport of andere vorm van bewegen die bij jouw doel past. Het sporten geeft mij zo een goed gevoel en dat gun ik iedereen.
Herken je dingen of heb je andere opmerkingen of vragen? Ik hoor het graag!
Ben je nieuwsgierig naar mijn persoonlijke blogpagina? Neem dan een kijkje op http://www.lailai-babyandme.com
Liefs Yasemin

Schermafbeelding 2016-02-18 om 22.19.28

WIL JIJ?
# FIT WORDEN IN 12 WEKEN?
# JE FIT EN STERKER VOELEN?
# DAT ENE MOOIE JURKJE WEER AAN?
# OF DIE SKINNY SPIJKERBROEK ZONDER MUFFINTOP?
# OVERTOLLIGE KILOOTJES KWIJTRAKEN?
# IN SHAPE KOMEN?
# DE ZOMER VAN 2016 GEWOON IN JE BIKINI ROND PARADEREN?
# JE HORMONEN WEER IN BALANS BRENGEN?
# DAT ENE MOOIE JURKJE WEER AAN?
# OF DIE SKINNY SPIJKERBROEK ZONDER MUFFINTOP?
# EN DIT ALLES ZONDER CRASH DIEET, EN INGEWIKKELDE RECEPTEN?
# MAAR ALLES SIMPEL & EASY?

http://www.becomeafitmom.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *