De paasontbijtjes komen er weer aan. Mijn dochter kwam enthousiast thuis met haar briefje, en doos om voor een klasgenootje een ontbijtje te maken. maar deelde ook nog even mee dat je of water op appelsap moet meenemen. En dat chocolade-eitjes verboden zijn. Gezond dat moest het zijn!

En nou is er niks verkeerd met gezond, daar ben ik een groot voorstander van!

Zelf eten wij heel gezond. Elke ochtend staan wij op met een vers geperste jus en een kommetje havermout, eten wij de rest van de dag volkoren of spelt brood, voldoende groente, fruit en vis met ook een, twee of drie keer per week een vega dagje. En ik volg natuurlijk het Become a Fit Mom 12 weken programma. Oja, een snoeptrommel, dat ontbreekt bij ons in huis.

Maar met pasen vind ik dat het ontbijtje een feestje moet zijn, niks geen spelt of pure chocolade (ook al is dat ook helemaal niet verkeerd en super lekker)! Maar juist chocolade paas-ei hagelslag, chocolade eieren en hazen, witte konijnenbroodjes, croissantjes en knakworstjes (kip) komen er op tafel.

En dat vind ik nou ook met traktaties. Laat kinderen gezond eten, maar laat ze genieten op een verjaardag, bij een paasontbijt of met kerst!

Af en toe kan je best even ongezond eten. Het gaat tenslotte om de balans. En dat wil ik mijn kinderen meegeven. Geniet, maar met mate!

pasen

Liefs, Roos

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *