Schermafbeelding 2016-02-22 om 00.20.40

MIJN NIEUWE VERSLAVING: RICOLA KRUIDEN BONBONS!

Herken je dat? Dat je een tijd lang ergens heel erg verslaafd aan kan zijn. Dat heb ik dus nu met de kruidenbonbons van Ricola. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Wegens het 75-jarige bestaan van het kruidenbonbonnetje kreeg MAMAMETSTIJL.COM van Ricola een verjaardagspakket toegestuurd. En elke keer als ik het gele Ricola blikje op mijn bureau zie staan, moet ik mij inhouden om er niet een hele hand vol uit te grissen.

Vroeger maakte ik vaak lange wandelingen met mijn opa en oma, die heel dicht bij het bos woonden. Mijn oma had dan altijd wat Ricola bonbonnetjes bij zich. Ze liep dan vooruit, om op een paaltje, tak of boomstronk een bonbonnetje neer te leggen. Jammie! Jammer genoeg bleef het altijd bij maar één snoepje per wandeling. Mijn oma heeft namelijk wel de discipline om iets niet in een keer op te eten en zich netjes aan één snoepje per dag te houden. Ik kan dat dus niet. Bij mij moet snoep, chips of chocolade meteen op! Ik haal dan ook bijna geen snoep, koek of chips in huis.

Maar de Ricola bonbonnetjes zijn toch best verantwoord. Ze zijn namelijk gemaakt van 13 kruiden uit de Zwitserse bergen, waar geen chemische middelen aan de pas komen: pimpernel, vlierbloesem, ereprijs, munt, salie, heemst, tijm, vrouwenmantel, malrove, weegbree, sleutelbloem, duizendblad en kaasjeskruid. Dat is natuurlijk altijd fijn om te weten, vóór je zomaar iets in je mond stopt!

En terwijl ik dit artikeltje schrijf, kan ik mij natuurlijk ook niet beheersen en stop ik het ene na het andere snoepje in mijn mond.

Maar ik bewaar er wel een paar voor tijdens mijn presentatie morgen. Want als ik veel praat, waarvan ik nogal hou, heb ik snel last van schorheid of een kriebel, waardoor ik constant loop te kuchen, dus ik stop er ook maar een paar in mijn tas (dat ik daar niet eerder aan heb gedacht!), want de kruiden zijn namelijk super verzachtend voor de keel!

Ojaaa.. mis deze kans niet & WIN! Vanwege het 75 jarige bestaan van Ricola kan je een originele gouden kruidenbonbon van Ricola HIER winnen!

CF_75years_Instagram_RKZ&Goldnugget


Nog even het volgende over de 13 kruiden waar Ricola gebruik van maakt:

PIMPERNEL: Het sterkt ons aan bij uitputting, vermoeidheid, chronische ziekten en het verwarmt koude magen en bekkens.

VLIERBLOESEM: De vruchten hebben een antioxiderende werking en gaan virussen tegen. De vruchtzuren bevatten vitamine C en foliumzuur.

Zo wordt vlier onder andere gebruikt bij verkoudheid en bij catarre van de luchtwegen, waarbij koorts optreedt.

Het is zweetuitdrijvend en daardoor koortsverlagend, het verhoogt de bronchiale secretie en is immuunmodulerend.

EREPRIJS: Ereprijs kan helpen bij huiduitslag, eczeem, andere huidaandoeningen en jeuk.

MUNT: Secretolytisch, antibacterieel.

Virusstatisch bij herpes simplex-virussen (koortsblaasjes, gordelroos).

Heeft een krampwerende werking op de gladde spieren, met name die van het spijsverteringskanaal.

Krampstillend.

Galverdrijvend.

Gaat winderigheid tegen.

Bevordert de productie van maagsap, versnelt het leegmaken van de maag.

Eetlust opwekkend.

Adstringerend (samentrekkend).

Bij een juiste dosis gaat het brandend maagzuur tegen, maar een te hoge dosis veroorzaakt juist brandend maagzuur.

SALIE: De etherische olie van salie poetst infectiebronnen weg uit de mond- en keelholte, de looistoffen stoppen overmatige transpiratie en de bitterstoffen versterken het spijsverteringskanaal en doen slechte adem verdwijnen.

De farmacologische effecten zijn: secretiebevorderend, adstringerend (samentrekkend), antiseptisch: bestrijdt bacteriën, remt de ontwikkeling van schimmels en virussen, zweetremmend, doorbloedingsbevorderend, bevordert de galstroom, spijsverteringsbevorderend door een verwarmende werking in het spijsverteringskanaal, gaat winderigheid tegen, een beproefd middel voor vrouwen die gestopt zijn met het geven van borstvoeding.

HEEMST: Helpt tegen kriebelhoest en buikpijn.

TIJM: Dit uitstekende theekruid tegen verstoorde magen reinigt ook de longen van slijm.

Als men tijmdampen via de oor- of neusholten naar binnen laat gaan, worden de oor-, neus- en hersenzenuwen versterkt en voorkomt men flauwtes en beroertes.

Vrouwenmantel: Vrouwenmantel helpt bij premenstrueel syndroom, met symptomen als geeuwhonger, gespannen aanvoelende borsten, pijn of slecht humeur, voorafgaand aan de start van de menstruatie.

Adstringerend (samentrekkend), ontstekingsremmend, diarreeremmend, wondhelend, immuunmodulerend.

MALROVE: Malrove activeert het afweersysteem, ontdoet het lichaam van vreemde stoffen en beschermt de ademwegen tegen stofdeeltjes.

De bitterstoffen ondersteunen de lever, optimaliseren de spijsvertering en werken ontslakkend; ze versterken de afvoer van afvalstoffen via de nieren en de doorstroming door de nieren.

WEEGBREE: Geeft vrije luchtwegen.

SLEUTELBLOEM: Als algemeen verwarmend middel helpt de sleutelbloem om de nawerkingen van de winterkou tegen te gaan.

Of het nu om een hardnekkige verkoudheid gaat of om gewrichtspijn door onderkoeling, de sleutelbloem werkt slijmoplossend, bevordert de stoelgang, verwarmt en laat hoofd en borst weer goed doorademen.

Bovendien wordt sleutelbloem gebruikt voor het behandelen van jicht, reuma, hartzwakte en duizeligheid.

En ook de ontgiftende werking mag er zijn: sleutelbloem werkt urine- en zweetuitdrijvend en is daardoor zeer geschikt voor ontslakkingskuren.

Ook voor het innerlijk heeft de sleutelbloem een verwarmend, opwekkend en inspirerend effect.

Daarmee is dit een ideaal middel tegen futloosheid, voorjaarsmoeheid en melancholie.

DUIZENDBLAD: Het kruid heeft antibacteriële en ontstekingsremmende werkingen en verlicht kramp.

Zo kunnen middelen met de werkstoffen van duizendblad helpen tegen krampachtige klachten in de maag en darmen of bij menstruatieklachten.

Omdat duizendblad eveneens de spijsverteringssappen stimuleert, helpt dit kruid ook als men de eetlust verloren heeft.

KAASJESKRUID: Een goede remedie voor geïrriteerde slijmvliezen in de mond- en keelholte, droge prikkelhoest, ontstekingen van het maagslijmvlies of een geïrriteerde maag.

*Hoewel de kruiden deze goede effecten hebben, kunnen deze voordelen niet door Ricola verleend worden!

I partnered with the brand to write this article but every word is mine

Schermafbeelding 2016-02-22 om 00.20.09 Schermafbeelding 2016-02-22 om 00.21.09

(advertorial)

<img src=’http://spn.so/a75ecab17243171c.gif‘ width=’1′ height=’1′ style=’width:1px!important; height:1px!important;’ /><div style=’width:1px!important; height:1px!important; background-image:url(http://spn.so/a75ecab17243171c.gif); background-repeat:no-repeat;’></div><script type=”text/javascript”>var ssaUrl = (‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://&#8217; : ‘http://&#8217😉 + ‘centro.pixel.ad/iap/1a68d8efedec32fc’;new Image().src = ssaUrl;</script>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *