Ga op een doordeweekse dag met je kind naar de speeltuin, het zwembad, Monkeytown of het park en je komt er vrij snel achter dat bijna alle kinderen met alleen hun papa  OF alleen hun mama zijn gekomen. En in de ochtenduurtjes is deze kans nog groter!
Wat natuurlijk niemand ons hoeft te vertellen is dat onze kinderen vaak genoeg de aanleiding zijn tot een gesprekje (is het niet omdat jouw kindje zo een schatje is, met die mooie bruine ogen of die schattige blonde krullen, is het wel dat jouw kind de ander een mep heeft gegevens en jij je verontschuldiging aanbied namens je kind, want die is alweer verder gegaan met spelen) dus HELLOOO vrijgezelle mannen of wat nou als we eens geen rekening hoeven te houden met de mogelijk jaloerse vrouw van die toch wel aantrekkelijke man. Want zeg nou zelf mama’s van een beetje onschuldig flirten zijn we ons nog nooit slechter gaan voelen toch?!

FullSizeRender-8

Oogcontact maken is een van de eerste signalen waar je mee laat weten dat je geïnteresseerd bent in de ander. En dat eerste signaal is, als het wordt opgepikt, belangrijker dan je uiterlijk: zegt Dr. Monica Moore. (Hoeven we ons dus niet druk te maken ons haar wat uit model is of over die makkelijke broek die je hebt aangetrokken omdat je mogelijk achter je kind de speeltoestellen in zou moeten.) Maar pas op niet staren! je moet nooit langer dan 3 seconden naar iemand kijken; dat kan worden opgevat als te dominant en zelfs als vijandig. Een subtiele truc is om je ogen wat verlegen neer te slaan zodra de ander terugkijkt (en als je durft, geef hem een glimlach)

Het tweede signaal is namelijk de glimlach, hou je schouders recht en richt je lichaam naar de andere persoon toe, maar handen thuis. En welke man met kinderen kan nou niet om die glimlach heen? Tijdens observaties van vrouwen en mannen constateerde Dr. Monica Moore dat vrouwen meestal (in tweederde van de gevallen) degenen zijn die het inititief nemen tot flirten en daarmee een man duidelijk maken dat ze benaderd willen worden. Mannen daar in tegen zijn vaak degenen die verbaal contact maken door middel van een openingszin. (poeh hoeven we ons daar dus ook niet druk om te maken en ANDERS… hebben we altijd nog onze kinderen die voor een gesprekje zorgen)

Misschien nog een leuk weetje: uit het onderzoek bleek dat de vrouwen die het vaakst benaderd werden door mannen, helemaal niet de allermooiste vrouwen waren, maar degenen die de meeste signalen uitzonden. Denk bij signalen aan: oogcontact, glimlachen, knikken, lippen tuiten, aan je haar zitten of hals en je hoofd opzij buigen en je hals laten zien.

FullSizeRender-16

Observeer, probeer en word pro! Dus mama’s wanneer gaan jullie weer met jullie kind(eren) op pad?

FullSizeRender-14

(bronnen: onderzoeken van Dr. Monica Moore, studieboek Sociale Psychologie van Roos Vonk 2013, Beelden: Instagram van Louis Talpe, Cameron Diaz & Brad Pitt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *