Ze zeggen weleens dat bemoedigende woorden een langdurig effect zou kunnen hebben op je kinderen, zelfs jaren nadat je ze hebt gezegd. Daarom zouden wij onze woorden zorgvuldig moeten uitkiezen zodat wij onze kinderen meegeven dat zij zichzelf mooi van binnen en van buiten mogen voelen. Dat zij op zichzelf trots mogen zijn!

Denk aan woorden waarin je zegt dat je trots op hem bent, omdat hij zo goed speelde bij zijn voetbalwedstrijd of dat je zegt dat je het heerlijk vind om tijd met haar door te brengen.
Zie hier nog meer voorbeelden:

Jij maakt mij trots
Jouw mama zijn is mijn favoriete baan
Je ziet er geweldig uit
Ik geloof in jou
We maken allemaal fouten
Jou gelukkig zien maakt mij gelukkig
Jij bent alles waard
Jij kan NEE zeggen
Het is goed om nieuwsgierig te zijn
Jij bent belangrijk
Dat is een goed punt
Jij bent mooi van binnen en buiten
Ik luister
Ik vind het fijn om jouw mama te zijn
Jouw mening telt
Dat was een goede vraag
Ik ben dankbaar voor jou
Jij hebt goede ideeΓ«n
Om geweldig te zijn, hoef je niet perfect te zijn
Deze familie zou niet hetzelfde zijn zonder jou
Wat je deed was geweldig
Ik hou van jou!

Welke lieve en bemoedigende woorden zeg jij tegen jouw kind(eren)?

FullSizeRender-6

When my mother passed, I realized that somebody who lives life with that kind of dedication to their family is the most noble, I was aware of it growing up. I admired her. And I loved her. But in her passing she reminded me what matters. Ans what’s most fun-to put yourself aside for these other little people you’re raising” – Angelina Jolie

(Beeld Instagram Angelinajolieofficial)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *