FUCK SPORTEN & DAT GEZONDE GEDOE!

Dat ging er regelmatig door mijn hoofd het laatste jaar. F#ck dat hele gezonde gedoe. Ik ben zoals ik ben!

We gaan even terug: Precies drie jaar geleden, ik kon geen hap door mijn keel krijgen en slikken ging moeilijk. Ik dacht komt vast van de stress, want het was een stressvolle periode met een beginnend burn-outje. Totdat ik mijn mond op een middag open deed, zomaar voor de spiegel (waarom weet ik ook niet, soms doe je nou eenmaal rare dingen voor de spiegel, toch?). Maar goed ik schrok me een hoedje want er zat een gezwel in mijn keel. De volgende ochtend meteen naar de dokter, het ziekenhuis, gezwelletje eruit. Arts zei dat hij eigenlijk wel voor 90% wist dat het goedaardig was, maar wel even een check. Uitslag: Over drie weken. Tuurlijk dacht ik (beetje hypochonder) dat ik bij de 10% zat, en heb toen meteen me hele levensstijl aangepast. De kilo’s waren er al af door de bult in de keel, maar nu ik weer goed kon eten, besloot ik toch om voor een healthy levensstijl te gaan.

Dat betekende dat ik vijf dagen in de sportschool te vinden was, naast mijn fulltime baan en zorg voor mijn dochtertje, hardlopend & buikspier-trainend de dagen volbracht. En natuurlijk heel bewust, maar wel goed at. Wat voelde ik mij goed en zelfverzekerd. Een strakke buik & strakke mooie ronde billen.

Maar toen ging het mis. Ik ging niet meer naar de sportschool. Ik liep af en toe hard. Maar gezond eten deed ik nog wel. Mijn lichaam veranderde. De vetjes kwamen terug, en het werd allemaal nog erger toen ik thuis ging werken voor mamametstijl.com. De M&M’s liggen voor het grijpen. De dagen breng vaak typend achter de MAC door, en een excuus om niet te sporten is dat ik het veel, veel, veel te druk heb met MAMAMETSTIJL.COM. En ook al baalde ik enorm dat ik mijn mooie LEVI jeans broeken niet meer pas. Ik bleef volhouden: FUCK DAT HELE HEATHY GEBEUREN & SPORTEN. IK ZIE ER NOU EENMAAL ZO UIT & IK HOU VAN ETEN. VEEL ETEN.

Totdat ik tot de conclusie kwam dat ik helemaal niet zo blij ben met mijn FUCK DAT HELE HEALTHY GEBEUREN mentaliteit. Ik ben dol-ongelukkig met mijn lichaam. Ik haat mijn vetrolletjes, en ik haat het nog meer dat mijn conditie tot 0 is gedaald. Laatst had ik een babyshower, vroeger fietste ik dat stukje in 20 minuten. Nu deed ik er 45 minuten over, 45 MINUTEN. Ik was kapot. Wilde een taxi bellen en later me fiets met de auto ophalen. ( &oja ik was dus te laat voor het surprise momentje.

& nu ben ik gestart met de mede door mij zelf ontwikkeld programma Become a Fitmom. En het gaat me de hele dag al goed af. Op een kleine misstap met een koekje na dan. En oja Ik kom bijna mijn stoel niet meer af door de bilspier-oefeningen, maar man, wat een heerlijk gevoel is dat.Ik ga het dit keer gewoon weer volhouden. Net trouwens nog even mijn mandje volgestouwd met de juiste producten van de Lidl (lekker goedkoop), groente, fruit, rijstwafels, havermout, kwark, honing enz.

Mijn doel met Become a Fitmom is dan ook om zoveel mogelijk vrouwen, alle mama’s van Nederland te verzamelen, en te laten bewegen en op de healthy weg te zetten (met natuurlijk nog wel af en toe een Cheat Day), want het doet je zo, zo goed!

Ik ben wel heel benieuwd wat jullie de schema’s vinden, mail of laat een reactie hieronder of op Facebook achter!

Het schema van WEEK 1 – Become a Fitmom is hier te downloaden!

20131202_084128

Getrainde billen, 2 jaar geleden.

Schermafbeelding 2016-01-12 om 16.57.52Ook 2 jaar geleden.ย 

IMG-20120204-WA0000Dit was exact 3 jaar geleden. Sneeuw en ijs! Yeaahh!

Schermafbeelding 2016-01-12 om 16.58.14
NU. Het valt me op datย ik het ook helemaal niet fijn vindt om zo meer op de foto te gaan!

Schermafbeelding 2016-01-12 om 16.56.58
Lidl rocks, even healthy & goedkope producten gescoord!

 

 

1 Comment on F#CK SPORTEN & DAT GEZONDE GEDOE.

  1. Anna
    12 januari 2016 at 5:08 pm (2 jaar ago)

    Leuk begin! Maar 1 van de eerste tips is slaap 8 uur per dag… lijkt mij een beetje onrealistisch voor de meeste moeders

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *