vuurwerk

Halverwege dit jaar hebben we het succesvolle MAMAMETSTIJL.COM opgericht en dat MAMAMETSTIJL.COM een succes is geworden hebben we geweten. We hebben namelijk de 100.000 unieke bezoekers per maand gehaald. Wel heb ik het laatste half jaar vijf belangrijke lessen geleerd die ik graag met jullie wil delen!

#1 Vertrouw niet iedereen en luister naar je onderbuik gevoel.

Ik ga altijd uit van het beste van iemand. Dat iedereen eerlijk is en geen kwade bedoelingen heeft. Maar goed in 2014 zou ik eigenlijk mijn lesje al geleerd moeten hebben. Ik ging namelijk in zee met een bedrijf die een website voor mij zou realiseren. Ze hadden beloofd dat ze voor een X-heel behoorlijk bedrag een website zouden neerzetten die compleet uniek zou zijn. Uiteindelijk bleek het om een gekochte website-template te gaan van 75 dollar, waar alleen in Nederland al minimaal 20 blogs gebruik van maken. Het antwoordt van het desbetreffende bedrijf. ”Dan zorg je er toch voor dat je uniek bent met de blogs die je schrijft”.  Dit was mijn eerste ervaring met dat de business-wereld zou ontzettend hard is. Ze dachten natuurlijk die blonde muts snapt er toch niks van. Uiteindelijk heb ik de helft van het bedrag terug gekregen, maar de lol was er voor mij wel af. Om een lang verhaal kort te maken, Met die site ben ik gestopt. En in 2015 heb ik zelf de site van mamametstijl.com gemaakt, zonder hulp van derden en ooo wat was ik blij. En helemaal dat het zooo ontzettend goed bezocht wordt! Maar ook in 2015 ben ik verschillende malen te snel van vertrouwen geweest. In 2016 ga ik 3 keer erover nadenken voordat ik met iemand in zee ga!

#2 Risico is nodig voor groei.

Het is is spannend om een eigen bedrijf op te starten. Er zitten verschillende risico’s aan vast en vooral onzekerheid. Met een vaste baan weet je waar je aan toe bent, of ben je gegarandeerd van een vast salaris. Met een eigen bedrijf weet je dat niet. Je moet zelf zorg dragen voor de opdrachten die binnenkomen en dus ook voor je eigen inkomsten. Voor MAMAMETSTIJL.COM is het natuurlijk de enorme tijd die ik in de website steek, en waar je niet meteen wat voor terug krijgt. Een voordeel is dat ik qua geld niets of weinig hoef te investeren in MAMAMETSTIJL,COM, behalve dan heel, heel veel tijd. Regelmatig werk ik door tot midden in de nacht. En af en toe moet je risico’s nemen, neem je die niet, dan weet je al zeker dat je je doel niet bereikt!

#3 Wees geduldig. 

Wil je iets bereiken dan moet je er hard voor werken. Heel hard. En het niet opgeven! Ik heb verschillende momenten gehad, dat ik dacht, waar doe ik het eigenlijk voor. Maar uiteindelijk komt er weer een leuke samenwerking binnen of bereiken we een nieuw hoog bezoekersaantal en dat geeft meteen weer een energie boost. En als je in jezelf / product gelooft dan moet er uiteindelijk na maanden of zelfs jaren iets groots uit voortkomen!

#4. Geen excuses.

Met excuses voor jezelf bedenken bereik je niets!

#5. Geloof in jezelf!

Als ik een idee heb en vertel dat aan iemand dan kan ik er behoorlijk mee zitten als diegene niet positief reageert. Ook ben ik nogal gevoelig als iemand zegt dat het anders moet of iets helemaal niks vindt. Ik kan dan zo alles resoluut omgooien om er vervolgens achter te komen dat het daarna niet meer iets is waar ik zelf blij mee ben. Dicht bij jezelf blijven is dan ook zoo belangrijk. En dat enthousiasme straal je dan weer uit naar anderen.

We zijn nu een paar maanden online en hebben de 100.000 unieke bezoekers per maand gehaald. Een bedankje naar jullie trouwe volgers / lezers en iedereen die mij bij MAMAMETSTIJL.COM heeft geholpen het afgelopen half jaar!!!

In 2016 blijven we natuurlijk heel veel schrijven voor & over Millennial Moms. Ook lanceren we FITMOMCAMP & hebben we de eerste contributor, Yasemin die voor ons gaat schrijven!

Schermafbeelding 2015-12-22 om 16.34.10

      Schermafbeelding 2015-12-22 om 16.32.29

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *