Kom jij ook ge-stressed het schoolplein op bulderen, mopperend op je kinderen(die je nog eens even fijn de schuld geeft van dit alles, terwijl je heel goed weet dat jij degene bent die het ochtendritueel niet zo goed op orde hebt ), met ondertussen een jaloerse blik naar de beeldige mama die keurig op tijd en zonder stress op school arriveert. De beeldige mama is ook nog eens perfect ge-gedressed,  heeft een laagje make-up op en de haren zijn keurig bol geföhnd. De kinderen lopen er eveneens bij om door een ringetje te halen. De haren netjes ingevlochten of in de gel. Met op de rug een rugzakje met daarin een goedgevuld trommeltje met een gevarieerde lunch en o de gymtas wordt ook nooit door ze vergeten, net als dat deze moeders altijd voorbereid zijn op uitstapjes, verkleeddagen en speelgoeddag. Maar he, jij kan dit alles ook, geloof mij! Je hoeft alleen maar deze tips te volgens en oja een berg discipline bij elkaar zien te sprokkelen. Maar dat kan jij!

1. Maak een gezins-kalender. Groot, heel groot. En zichtbaar, op een plek waar je dagelijks langs loopt, dus niet zomaar een klein agendaatje die je wegmoffelt in je tas. Hang je grote gezinskalender op in de WC of in de keuken!

2. Zet het dan ook nog eens in je eigen agenda (ja die er eens onderin je tas ligt). Een papieren versie schijnt goed te zijn namelijk, lekker alle do to dingen en afspraakjes van je af schrijven of  maak een digitale aan, handig al je afspraken met een remindertje in je telefoon, desnoods google-synchroniseer je deze agenda met je partner. Mocht jij wat vergeten, dan is de hoop nog op je partner gevestigd.

3. Kijk even op buienradar en weeronline de avond van te voren en leg met deze handige info   de kleding van je kinderen en van jezelf klaar! En dan niet alleen het outfit, maar ook haarclipjes, schoenen, riem enz…

4. Plan een week vooruit, maak bijv. op de zondag alvast een planning. Neem de hele week door, welke afspraken staan er allemaal gepland. Maak dan ook nog een boodschappenlijstje en bedenk meteen voor de hele week wat jullie gaan eten!

5. Maak de lunches en het ontbijt een dag van te voren. Appeltjes kunnen alvast geschild worden, en door een beetje sinaasappelsap op de gesneden appelschijfjes te druppelen kleuren de appeltjes niet bruin. Broodjes smeren, snoeptomaatjes wassen, en ook komkommers enz. kunnen gesneden worden. Dit gaat je zoveel tijd schelen in de ochtend.

6. Maak er 8:19 van in plaats van 8:30 dat je op school moet zijn . Die 11 minuten gaan je zo redden….

7. Zet naast de wekker om wakker te worden ook nog eens een wekker 5 minuten voordat je moet vertrekken en dan nog een wekker op het tijdstip dat je wil vertrekken. Jeps, het kost wat moeite, maar het gaat je op een of andere manier ook rust geven…

8. Ohhhh, de moeilijkste, ja dit is met stip de moeilijkste uit het rijtje…  De Social Media verbannen uit je ochtendritueel…. Oké, het klinkt onmogelijk (dat is het ook), maar misschien helpt het als je jezelf beloont met een kwartiertje Social Media zodra je het ochtendritueel met glans hebt doorstaan, O.. dan ga je zo trots zijn op jezelf!

Schermafbeelding 2015-08-24 om 21.35.29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *