3ba68e4045fb5ea24b49f00845606131

Als werkende moeder krijg je vaak de vervelendste opmerkingen naar je hoofd geslingerd. En dat is op ze zachts gezegd niet altijd fijn. Dus degene die een carierre als thuisblijfmoeder ambieert (wat je goed recht is overigens) hier toch even een paar puntjes die je liever NIET zegt tegen een werkende moeder.

1. Ik zou anderen nooit kunnen laten beslissen over mijn kinderen. Ja, tuurlijk. Als werkende moeder maak je geen beslissingen. Je laat alles over aan de nanny, opa & oma of de opvang. Het maken van een afspraak bij de arts, organiseren van kinderfeestjes en het kijken van disney-films daar doen wij werkende ouders niet aan?

2. Ik weet niet hoe je het doet. Ik zou me zo schuldig voelen. Schuldig? Ja, ik voel me heel schuldig als ik mijn kinderen in het weekend kan meenemen naar de Efteling of ze de jurkjes kan laten uitzoeken die ze zelf willen.

3. Ik zag je kind vandaag huilen op schoolreisje, ik denk dat ze je heeft gemist. Tuurlijk wrijf het er nog even in. 

4. Wat goed dat je je carrière op de eerste plaats zet. Ja, het eerste waar ik s’morgens mee opsta is mijn carrière… 

5. Ik zou mijn kinderen teveel missen als ik aan het werk ben. Wij missen ze niet dan? Natuurlijk, missen wij onze kindjes ook. We zijn dan ook extra blij met elk stukje quality time.

8. Ik weet niet hoe je het doet. Het lijkt me allemaal zo moeilijk. Moeilijk? Volgens mij hoorde ik je laatst nog zeggen dat thuisblijfmoeder de zwaarste job ever is?

10. Je ziet er zo moe uit. Heb je jezelf al gezien? Volgens mij ga je teveel in je moederrol op. Een make-upje en een borstel door de haren kun je wel gebruiken.

11. Waarom wacht je niet even met werken, deze jaren zijn het kostbaarst. Nee, dankjewel. Ik verdien liever mijn eigen geld, dan hoef ik niet mijn hand op te houden voor een paar hakken. En o volgens mij gaat er ook kostbare tijd verloren aan de uren-durende kletspraatjes op het schoolplein met kind 2 in het voorzitje, dat slaan wij dan maar mooi weer even over.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *