02eba7bd9ab397afedc87ad572619cb2

Op telegraaf.nl stond een brief geschreven door een moeder die een ”belachelijk” paasontbijt wensen lijstje mee naar huis kreeg. Cola als drinken, roomboter croissant, witte bollentjes pindakaas en daarop chocopasta en schuimpjes. De moeder ging absoluut niet in de eisen van deze jongen in en krijgt gewoon een volkoren/spelt broodje, geen zoetigheid in iedergeval. Oké, de cola vind ik ook iets wat van het goede, maar het is tenslotte maar 1 keer per jaar pasen. Dus waarom niet wat van het lijstje geven, en twee schuimpjes bij het ontbijt kan toch ook geen kwaad?

Zelf eten wij best wel heel gezond. Elke ochtend staan wij op met een vers geperste jus en een kommetje havermout, eten wij de rest van de dag volkoren of spelt brood, voldoende groente, fruit, zuivel en vis met ook een, twee of drie keer per week een vega dagje. En een snoeptrommel, dat ontbreekt bij ons in huis.

Maar met pasen vind ik dat het ontbijtje een feestje moet zijn, niks geen speld of pure chocolade (ook al is dat ook helemaal niet verkeerd en super lekker)! Maar juist chocolade paas-ei hagelslag, chocolade eieren en hazen, witte konijnenbroodjes, croissantjes en knakworstjes (kip) komen er op tafel.

Af en toe kan je best even ongezond eten. Het gaat tenslotte om de balans. En dat wil ik mijn kinderen meegeven. Geniet, maar met mate!

VROLIJK PASEN!

00009775_100009777_1

Deze leuke paas-prikkertjes zijn van Dille & Kamille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *