Er is heel wat ophef over de campagne van Ymre Stiekema voor Bugaboo. Er zou een onrealistisch beeld worden geschetst voor jonge moeders en het zou zelfs beledigend zijn. Diverse media hebben dit opgepakt en Ymre met haar killerbody is wereldnieuws! Nou dit vind ik ervan:

Onrealistisch, beledigend, bewonderenswaardig?

Onrealistisch: NEE, ze heeft keihard getraind voor het lichaam wat ze heeft! Het laat zien wat je kunt bereiken met enige discipline. En oké, nou hoor ik de excuses al, van ze zijn daar (net als de andere mama modellen, Doutzen, Alessandria enz.) de hele dag mee bezig. Ze hebben een personal trainer, een voedingscoach, alles wordt voor ze geregeld, hmm, ja dat zal best, maar er zijn heel veel moeders te zien op Instagram die hetzelfde lichaam bereiken, en dat op hun eigen kracht!

Het is misschien wel wat onrealistisch om met je bikini achter een Bugaboo in het Vondelpark te rennen, maar he, zeg eens eerlijk wie zou dat niet doen met zo een lichaam?? En kom op, het is de Vogue, als je de Vogue eens wat vaker doorbladerd zie je dat dit waarschijnlijk nog de minst onrealistische campagne is. In dezelfde Vogue ligt een model op een paard, met een ontblote borst. Zullen we daar niet even ophef over maken?? Dat noem ik pas onrealistisch. Dan ga ik persoonlijk toch voor een rondje Vondelpark in bikini achter de Bugaboo, dan hetzelfde rondje met een ontblote borst liggend op een paard.

Beledigend: Degene die zich beledigd voelen door deze campagne, kom op! Ga voor zo een lichaam werken, of zeur niet. Begrijp me niet verkeerd, het allerbelangrijkste is dat je je goed voelt met je lichaam of dat nou is met een maatje 36 of 44, maar als je je beledigd voelt, dan is dat een teken dat je eigenlijk ook wel zo een lichaam zou willen hebben, of niet soms?

Bewonderenswaardig: JAA, zie de campagne als een grote motivatie, het vergt veel discipline, en zo een lichaam hoeft natuurlijk niet, maar een fit en gezond lichaam dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Wat is er nou fijner dan fit achter je kindjes aan te kunnen rennen, zonder meteen totaal out te zijn!

Voor degene die zich beledigd en gefrustreerd voelen om de campagne: Ga een rondje rennen, echt het zal je goed doen!

En Bugaboo, congratulations. De ophef over deze  geweldige campagne met  prachtige foto’s heeft namelijk gezorgd voor een wereldwijde publiciteit!

bugaboo-vogue-nederland-juli-augustus-2015-2-186802Schermafbeelding 2015-07-30 om 10.00.32

 

1 Comment on persoonlijke column – Huh, zoveel ophef over de foto’s van een strakke Ymre Stiekema achter de Bugaboo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *